KNMI

KNMI

KNMI 1920 2560 Nudge Cycling | MTB huren | MTB clinic | Gravelbike huren | Utrechtse Heuvelrug

Een actieve dag vol avontuur: Mountainbike clinic voor het KNMI

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) staat bekend om zijn toewijding aan het begrijpen en voorspellen van het weer in Nederland. Maar zelfs meteorologen verdienen af en toe een adempauze en dat is precies wat er gebeurde tijdens een recente mountainbike clinic georganiseerd door Nudge Cycling.

Ontvangst met Koffie en Thee op de Utrechtse Heuvelrug

Op een aan de rand van het bos gelegen locatie, slechts 200 meter van de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug, begon de dag met een warm welkom en een kop koffie of thee. Omgeven door de warmte van het houtkachel, konden de deelnemers ontspannen en zich voorbereiden op een dag vol avontuur.

Twee activiteiten

De groepssamenstelling was divers en gericht op het tevredenstellen van de gehele groep, niet alleen de sportievelingen. Terwijl één groep zich voorbereidde op een opwindende mountainbike-ervaring, nam de andere groep onder leiding van hoofdboswachter Rein Zwaan deel aan een boeiende wandeling door het bos.

Mountainbike Clinic

Voor de mountainbikers begon het echte avontuur met een clinic onder leiding van ervaren instructeurs. Ingedeeld op basis- en gemiddeld niveau, werden de deelnemers verdeeld in drie groepen om het beste uit hun rit te halen. Het bos van de Utrechtse Heuvelrug bood het ideale terrein voor zowel beginners als gevorderde mountainbikers.

Wandelen met de Hoofdboswachter

Terwijl de fietsers zich door de bossen waagden, verkenden de wandelliefhebbers de geheimen van de Utrechtse Heuvelrug met hoofdboswachter Rein Zwaan. Van fascinerende weetjes over valwinden tot diepgaande informatie over de lokale flora en fauna, de wandeling bood een educatieve ervaring temidden van de natuur.

Terugkomst en Culinaire Verwennerij

Na de avontuurlijke tochten keerden de groepen terug naar de ontvangst locatie. Verfrissende douches stonden klaar. Om de dag af te sluiten, trok een foodtruck de aandacht met heerlijke vegetarische Mexicaanse soep en taco’s, waardoor de deelnemers konden bijtanken na een dag vol activiteit.

De mountainbike clinic voor het KNMI, georganiseerd door Nudge Cycling, was niet alleen een welkome afleiding voor de meteorologen, maar ook een geweldige gelegenheid voor teambuilding en het delen van passies voor avontuur en natuur. De combinatie van actieve buitenactiviteiten, educatie en culinaire verwennerij maakte deze dag tot een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers.

Woord vanuit de KNMI

Nudge Cycling is van alle markten thuis! Ze hebben een volledig event voor ons georganiseerd en vanaf het moment van binnenkomst tot aan vertrek was alles piekfijn in orde. Professionals op én naast de fiets. De MTB clinic werd aangeboden op verschillende niveaus en de natuurliefhebbers konden een inspirerende wandeling met boswachter Rein maken. De middag werd afgesloten met een foodtruck op locatie. Zelfstandige ondernemers met passie en hart voor MTB, natuur én goed eten. Bedankt Mels en Thom!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.
1
Hallo,
Hoe kunnen we je helpen? Druk op de pijl om direct met ons te whatsappen.