MTB clinic beginners
Ben je een startende mountainbiker en wil je de fijne kneepjes leren en bovendien meer meer zelfvertrouwen op de bike ervaren met onze basis mountainbike clinic. Veel persoonlijke aandacht in een kleine groep van maximaal 4 personen.


Meer zelfvertrouwen met onze basis mountainbike clinic

Mountainbiken is enorm populair. Bij mountainbiken kan je het verschil echt maken door een goede techniek. Tijdens onze basis MTB clinics leren we je de fijne kneepjes van het mountainbiken en bovendien meer zelfvertrouwen met onze basis mountainbike clinic!

Voor wie is deze Basis MTB clinic?

Stap je voor het eerst op een mountainbike of heb je daarmee op de MTB routes nog weinig ervaring? Ga met ons mee naar de Heuvelrug, waar we je helpen op te stappen en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Doelstelling van deze clinic:

• Afstelling van de fiets
• Juiste lichaamshouding
• Basis bochten rijden
• Rem- en schakeltechniek
• Basis dalen en klimmen

Meer techniek zorgt ervoor dat je beter en meer ontspannen op de fiets zit. Betere techniek geeft zelfvertrouwen, waardoor je op technische trails meer fun en beleving zal ervaren.

Samen met een gemeenschappelijk doel, terwijl we je leren de MTB perfect onder controle te krijgen.

Wat heb je nodig?

• Een mountainbike
• Fietshelm
• Fietskleding, handschoenen en sportbril
• Gevulde bidon

Tip: geen eigen mountainbike? Je kunt die huren voor €25


Onze instructeurs

Onze instructeurs hebben veelal een achtergrond in topsport, fitness, health en fysiotherapie. Het zijn mountainbikers met jarenlange ervaring in de mountainbike (wedstrijd) sport. Onze instructeurs hebben ruime ervaring in mountainbike-instructie.

Ervaren instructeurs

Persoonlijke aandacht, maximaal 4 deelnemers per instructeur

Huur carbon mountainbikes van Olympia incl. helm voor € 25,00

Een clinic duurt ongeveer 2-3 uur

Centraal gelegen, slechts 5 minuten van de A12

Flexibel door middel van diverse locaties


Handige weetjes!

De omgeving
Onze clinics worden gegeven op de MTB routes van Leersum, Amerongen en Rhenen. De start locatie hangt af van de gewenste mountainbike route. Interesse in een clinic op een andere route? Ook dat is mogelijk op aanvraag.

Persoonlijke aandacht
We werken met kleine groepen van maximaal 4 deelnemers. Tijdens privé clinics kunnen meer deelnemers deelnemen. 

Slechte weersomstandigheden
Gelukkig hebben we in Nederland veel fantastische fietsdagen. Het kan natuurlijk voorkomen dat het erg nat of koud is. Wij vinden het belangrijk dat we samen een leerzame en leuke dag hebben. Mocht je een clinic boeken en de weersomstandigheden zijn die dag slecht, dan kan je bij ons de clinic kosteloos verzetten.

Online reserveren
Via onze online reserveer pagina kan je eenvoudig een clinic boeken op je eigen niveau. Altijd kleine groepen met maximaal 4 personen waardoor individuele aandacht is gegarandeerd.

Wat klanten vinden

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.
1
Hallo,
Hoe kunnen we je helpen? Druk op de pijl om direct met ons te whatsappen.