Mountainbiken in Nederland

Mountainbiken in Nederland

Mountainbiken in Nederland 1024 576 Nudge Cycling | MTB huren | MTB clinic | Gravelbike huren | Utrechtse Heuvelrug

Mountainbike-routes Nederland: 7 MTB-routes voor onvergetelijke ritten

Ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende mountainbikeroute in Nederland? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog bespreken we 7 prachtige routes die je meenemen door de mooiste landschappen van de Veluwe de Utrechtse Heuvelrug en het Rijk van Nijmegen.

Een paar van onze favoriete routes:

 1. Amerongen: De Amerongse Berg (18 km)

De route langs de Amerongse Berg, een van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug. Geniet van prachtige uitzichten, uitdagende beklimmingen en landelijk bekende afdalingen en afwisselende bos- en heidepaden. Let op: voor deze route is een MTB-vignet verplicht.

 1. Leersum: (18,4 km)

Deze route in Leersum is perfect voor beginners en gevorderden. Je fietst door bossen, heidevelden en langs landgoederen. Onderweg kom je diverse leuke bezienswaardigheden tegen, zoals de zanderige trails van Ginkelduin en het Stormpad.

 1. Rhenen: De Rhenense Heuvel (6,4 km)

Deze route in Rhenen is een echte klassieker. De beklimming van de Rhenense Heuvel is een pittige uitdaging, maar de beloning is groot: een fantastisch uitzicht over de omgeving. De route is kort, maar krachtig. Een perfecte toevoeging op de route Amerongen.

 1. Arnhem: De Posbank (24,1 km)

De Posbank is een geliefd mountainbikegebied bij Arnhem. De route vloeit door de Veluwe en is ideaal voor de echte liefhebber van prachtige natuur. Voor veel singletracks moet uitgeweken naar Schaarsbergen.

 1. Zeist: Zeisterbos (17 km)

Het Zeisterbos is een heerlijk bosgebied om te mountainbiken. De route is niet heel technisch, maar kent genoeg uitdagingen in de vorm van wortels, stenen en heuveltjes. Ideaal voor een tripje met jouw collega’s.

 1. Nijmegen: Rijk van Nijmegen (15 km)

Met 15 kilometer is de het wellicht een korte route, maar de 304 hoogtemeters tikken aan. Het heuvelachtige landschap tegen de Duitse grens, kent heerlijke singletracks door de prachtige natuur.

 1. Mook: Mookerheide (18,7 km)

De Mookerheide is een uniek natuurgebied met een rijke historie. De mountainbikeroute voert je langs de prachtige uitzichten vanaf de geklommen hoogtemeters. Met 347 kun je zeker het klimmen goed trainen.

Tips voor een onvergetelijke ervaring op de mountainbike-routes Nederland:

 • Download de GPX-bestanden van de routes voordat je op pad gaat. Zo kun je de route volgen met je GPS-apparaat of smartphone.
 • Zorg voor het juiste materiaal: een stevige mountainbike, helm, bidon en reparatiesetje.
 • Respecteer de natuur en andere recreanten.
 • Maak er een leuke dag van!

Deze 7 routes zijn slechts een aantal van onze favorieten uit het enorme aanbod van mountainbikeroutes in de omgeving van Nijmegen. Op de websites https://www.mtbroutes.nl/ en https://mtb-utrechtseheuvelrug.nl/ kun je nog meer routes vinden.

Interesse om een fietsen te huren of een clinic te volgen bij één van deze routes? Neem dan snel contact op.

Mountainbike clinic Utrechtse Heuvelrug
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.
1
Hallo,
Hoe kunnen we je helpen? Druk op de pijl om direct met ons te whatsappen.