MTB tocht met Rein Zwaan
Met een andere blik de MTB routes bekijken

Begeleide mountainbike tocht met de boswachter

Wil je meer weten over de natuur van de Utrechtse Heuvelrug en hou je van mountainbiken? Dan is deze begeleide MTB-tocht perfect voor jou. Eigenlijk is er geen betere manier om de overweldigende natuur van de Utrechtse Heuvelrug te leren kennen, dan tijdens een tocht op de mountainbike met boswachter Rein Zwaan en bioloog Marc van der Linden. Zij kennen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug op hun duimpje. Zij kennen de geschiedenis van het gebied en laten je kennis maken met de unieke flora en fauna.

Voor wie?
Je beheerst de basisvaardigheden van het mountainbiken. Je rijdt 1 à 2 keer per week op je eigen mountainbike. Je vindt het leuk om de natuur en de omgeving beter te leren kennen.

Startpunt en route
Ons startpunt ligt midden in het natuurgebied van Boswachterij Leersum, vlakbij onze locatie. We zullen meerder mountainbikeroutes

Wat heb je nodig?
• Een mountainbike in goede conditie
• Rem- en schakelsysteem afgesteld op jouw behoefte
• Tandwielen en ketting in goede staat
• Voorvering niet te hard afgesteld
• Stevige banden, liefst tubeless (is geen must), met redelijk veel profiel
• Fietshelm, fietskleding, handschoenen en sportbril
• Gevulde bidon

Mountainbike huren?
Heb je geen eigen mountainbike en wil je toch met de begeleide tocht mee met de boswachter? Dan kun je bij ons een mountainbike huren.

De omgeving
De begeleide mountainbike tocht wordt gegeven op de MTB routes van de Utrechtse Heuvelrug. Een prachtig bos, vol natuur en historische weetjes. De MTB-routes van Leersum, Amerongen en Rhenen zijn geweldig. Onze startlocatie in Leersum ligt een paar honderd meter van de mountainbike route.

Persoonlijke aandacht
We werken met groepen van circa 10 deelnemers. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen zodat je de volledige aandacht hebt van Boswachter Rein en bioloog Marc. 

Slechte weersomstandigheden
Er zijn gelukkig veel fantastische fietsdagen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat het erg nat of koud is. Wij vinden het belangrijk dat we samen een leerzame en leuke dag hebben. Mocht je deze begeleide MTB-tocht boeken en de weersomstandigheden zijn die dag erg slecht, dan kan je de tocht kosteloos verzetten.

Online reserveren
Via onze online reserveer pagina kan je eenvoudig een begeleide tocht of clinic boeken op je eigen niveau. Altijd kleine groepen met maximaal 10 personen waardoor individuele aandacht is gegarandeerd.


Handige weetjes!

Direct aan de MTB route Leersum

Persoonlijke aandacht, maximaal 10 deelnemers per tocht

Een begeleide tocht duurt ongeveer 3 uur

Centraal gelegen, slechts 5 minuten van de A12

Kleedruimte en douches op onze eigen locatie

Parkeergelegenheid op ons eigen terrein

Huur carbon mountainbikes van Olympia incl. helm voor € 25,00

Wil je op een andere dag of tijdstip een begeleide tocht bij ons volgen?
Het is ook mogelijk om ook buiten onze agenda een begeleide tocht bij ons te volgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Je kunt ons whatsappen via de groene button links onderin, bellen op nummer 0318-728143  of vraag direct een offerte aan via onderstaande button.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.
1
Hallo,
Hoe kunnen we je helpen? Druk op de pijl om direct met ons te whatsappen.