Beter leren mountainbiken

Beter leren mountainbiken

Beter leren mountainbiken 1920 2560 Nudge Cycling | MTB huren | MTB clinic | Gravelbike huren | Utrechtse Heuvelrug

Verbeter je vaardigheden met Nudge Cycling

Mountainbiken is een geweldige manier om te genieten van de natuur en tegelijkertijd je conditie te verbeteren. Om het meeste uit je ritten te halen, is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. In deze blogpost leer je de basis mountainbiketechnieken om jouw vaardigheden te verbeteren.

Remmen

Effectief remmen is voor de veiligheid op de mountainbike. Zorg ervoor dat je weet hoe je beide remmen kunt gebruiken. Oefen remmen op verschillende terreinen en in verschillende omstandigheden. Benieuwd welke rem het meeste gebruikt wordt en wanneer je welke rem gebruikt? Leer het tijdens een clinic.

Klimmen

Klimmen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste techniek kun je efficiënter en comfortabeler klimmen. Gebruik je evenwicht om je lichaamsgewicht te verplaatsen om de fiets vooruit te te bewegen. Kies de juiste versnelling en houd je cadans hoog.

Dalen

Afdalingen zijn de verlossende beloningen voor het klimmen, maar het is belangrijk om controle te houden. Houd je lichaamsgewicht laag en je remmen vinger klaar. Kijk vooruit en kies de juiste lijn op de trails.

Bochten

Bochten nemen is een belangrijk onderdeel van mountainbiken. Leer hoe je je lichaamsgewicht tegenovergesteld kunt verplaatsen en je remmen kunt gebruiken om soepel en efficiënt door de bochten te gaan.

Basis tips en tricks
  • Begin met de basis:

Leer de juiste remtechniek, klimtechniek, bochtentechniek om comfortabel op de mountainbike te zitten.

  • Volg een basis clinic:

Bij ons volg je een clinic per niveau, ook voor de startende mountainbiker. Door kleine groepen is er geen groepsdruk en heeft de instructeur tijd voor individuele aandacht.

  • Begin met gemakkelijke routes:

Kies routes die passen bij je ervaringsniveau, zoek dit van tevoren uit. Kijk bijvoorbeeld op MTB Utrechtse Heuvelrug voor actuele MTB-route informatie.

  • Rij samen:

Het is altijd leuker om met een vriend te rijden. Leer van elkaar tijdens een dagje mountainbiken.

Tips voor gevorderden
  • Blijf oefenen:

De beste manier om je techniek te verbeteren, is door te blijven oefenen.

  • Probeer nieuwe dingen:

Probeer nieuwe routes, obstakels en lijnen om je vaardigheden te testen.

  • Volg een clinic:

Leer alles van onze instructeur die (ex-)kampioen BMX is geweest. Dacht je dat je al goed was? Er valt altijd wat te leren!

  • Bekijk video’s:

Er zijn veel video’s met tips om je vaardigheden te verbeteren. Door los van de mountainbikeritten ermee bezig te zijn stimuleer je dat je op de fiets actief leert van jezelf. Vooral jezelf filmen en vergelijken met video’s van bijvoorbeeld Global Mountainbike Network werkt bevorderend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.
1
Hallo,
Hoe kunnen we je helpen? Druk op de pijl om direct met ons te whatsappen.